Ik ben 18, mag ik bij jullie zonnen?

Het antwoord is ja. Vanaf de dag dat je 18 bent geworden mag je bij ons zonnen. Wanneer je jonger dan 18 jaar bent, mag je nog geen gebruik maken van zonneapparatuur. Wetenschappers en huidspecialisten hebben vastgesteld dat het voor jonge mensen beter is wanneer ze niet te veel zonlicht krijgen (dat geldt ook voor de buitenzon!) Tot het achttiende levensjaar is de huid nog in ontwikkeling waardoor huidschade door eventuele verbranding, het risico vergroot op de ontwikkeling van huidkanker op latere leeftijd.
Let op! Bij twijfel kunnen wij om je legitimatiebewijs vragen. 

Moet ik reserveren?

Nee, wij werken zonder afspraak. Je kunt altijd bij ons binnen lopen.

Moet ik wat meebrengen als ik kom zonnen?

Nee, dat is niet nodig. Wij hebben bij My Sun alles voor je klaarliggen wat je voor, tijdens en na een zonsessie nodig hebt.

Waar dient de huidanalyse voor?

Wanneer je nieuw bij My Sun bent, ben je (wettelijk) verplicht een huidtype analyse formulier in te vullen. Op deze manier weet de zonneconsulente jouw huidtype en kan er een goed en passend advies worden gegeven over welke zonnebank goed bij je past. Zo bereik je het gewenste resultaat zonder verbranding.

Waarom adviseren jullie een zonnecrème?

Wij adviseren een zonnecrème omdat dit bevorderlijk is voor het resultaat. Je zal sneller en dieper bruin worden tevens zal je de bruine kleur langer behouden.

Ik gebruik medicijnen, mag ik wel zonnen?

Nee, u mag met bepaalde medicijnen zoals de meeste antibiotica niet onder de zonnebank. Jouw huid kan extra gevoelig reageren door de medicijnen waardoor je extra kans heeft op verbranding.  Lees daarom de bijsluiter goed of vraag advies aan de dokter voordat je onder de zonnebank gaat. 

Ik heb een witte vlek op mijn stuitje en/of schouders na het zonnen, hoe komt dit?

Deze plekken noemen wij drukplekken. Wanneer je gaat zonnebanken lig je met jouw volle gewicht op deze plekken. Er vindt dan geen doorbloeding plaats waardoor er geen pigmentatie plaatsvindt. Neem daarom om de 5 minuten een andere houding aan en verplaats de drukplekken zodat alles egaal bruin wordt. 

Mag ik mijn eigen cosmeticaproduct meebrengen en gebruiken?

Ja dat mag, m.u.v. producten van Nifri, Biodermal en huid-oliēn. Wij staan niet achter het resultaat van deze producten en adviseren daarom proffesionele zonnecosmetica.

Hoe vaak mag ik zonnen?

Dat is afhankelijk van je huidtype. Vraag onze zonneconsulente om meer advies

Hoe zit het met het ``laatste rondje`` zonnen voor sluitingstijd?

Zonsessies worden ingepland tot sluitingstijd. Dat betekent dat wanneer wij om 22.00 uur sluiten, er om 21.40 uur nog 20 minuten gezond kan worden.  

Moet ik betalen voor een coffee-to-go, thee of water?

Nee, onze coffee-to-go, thee en water zijn gratis. Frisdrank uit de koelkast is verkrijgbaar tegen betaling. 

Waarvoor is de vingerscan?

Wij werken met een commerciële vingerscan. De vingerscan wordt gekoppeld aan uw klantenaccount zodat u niks mee hoeft te nemen om uw gegevens te openen. Het klantenaccount geeft inzicht in uw zonnebank-/productgebruik. Hoe beter wij het advies kunnen afstemmen, hoe beter uw bruiningsresultaat zal zijn. 

Mogen kinderen mee naar My Sun?

Kinderen zijn welkom maar ze mogen (wettelijk bepaald) niet mee in de cabine. Kinderen kunnen tijdens de zonsessie wachten in de lounge. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen enkel onder begeleiding van een volwassen persoon plaatsnemen in de lounge.

Mogen huisdieren mee naar My Sun?

Nee huisdieren zijn niet toegestaan in onze studio’s. 

Kan ik zonnen met tatoeages en littekens?

Wanneer je een tatoeage hebt laten zetten, vraag dan advies aan de tattoeerder betreft zonlicht. Over littekens kan je het beste advies inwinnen bij een dokter of dermatoloog.

Voor wie of wanneer is de gezichtsbruiner geschikt?

Wanneer je liever zit dan ligt, of wanneer je onderlijf niet gebruind hoeft te worden is de Open Sun Pilot ideaal! Deze bruint enkel het bovenlichaam en handen.